Start din egen virksomhed

Få inspiration som ny iværksætter

Økonomi og finansiering

Vi vejleder dig om tilskudsmuligheder

Netværk

Vi hjælper med at styrke dit netværk

Vækst

Styrk din virksomheds udvikling

Eksport / Import

Hvordan håndterer du nye markeder

Ring

Vi står klar med sparring og hjælp

ProVardes iværksætterhus

Iværksætterhuset PowerTower har fået stor opmærksomhed

Siden starten har ProVardes nye iværksættermiljø hos vindmøllevirksomheden Titan haft mange henvendelser og åbnet kontorfællesskab for engagerede nytænkere.

- Der har været så mange henvendelser fra interesserede iværksættere, at det er helt overvældende, fortæller iværksætterkonsulent hos ProVarde, Friedericke Bruhn.

Hun er blandt andet ansat til at vejlede og rådgive mulige iværksættere i ProVardes nye satsning PowerTower.

Et målrettet forsøg på at tiltrække og fastholde ildsjæle i Varde Kommune og omegn, der brænder for nye idéer og selvstændig virkelyst. Et nødvendigt drive, der - kombineret med professionel virksomhedssparring fra ProVarde og lokale mentorer - skal være med til at udvikle nye virksomheder, kompetencer og arbejdskraft i Sydvestjylland.

Vindmøllevirksomheden Titan udlejer lokaler, skriveborde og Internet, mens ProVarde sørger for den nødvendige sparring.

Hver onsdag arrangerer Friedericke Bruhn fællesmøde for iværksætterne i det åbne kontormiljø. Her diskuterer de aktuelle udfordringer i de små nye enkeltmandsvirksomheder, der er under opbygning og konsolidering.

- Alle har pligt til at deltage og også rigtigt gerne byde ind med gode idéer til udvikling af lige præcis den enkelte lille virksomheds udfordringer. På den måde lærer man hinanden at kende, skaber et nyt netværk og forpligter hinanden. I tiden efter følger jeg op på idéerne, således at det ikke bare bliver en gang hyggesnak, men konkret sparring til glæde for alle, lyder det fra Iværksætterrådgiveren.

Dette første år hos Power Tower handler også om at konsolidere sig og udbrede kendskabet til den innovative ordning.

Der har været afholdt kurser i iværksætteri, og for tiden er der kurser for mentorer, der har meldt sig under de hastigt snurrende vinger.

Over 40 lokale virksomhedsejere har budt ind som kommende mentorer for nye iværksættere – et vægtigt initiativ, der udbygger de lokale netværk og sikrer en professionel rådgivning fra nogen, der ”har prøvet det i virkeligheden”.

- Det tredje år sætter vi fokus på et eksperimentarium.  Her skal huset være med til at inspirere og skabe nye muligheder hos allerede eksisterende virksomheder, der ønsker udvikling og vækst. Alt sammen noget, der er med til at skabe synergi for alle involverede, understreger Friedericke Bruhn.

På den lidt længere bane er det tanken at udnytte og udvikle de allerede eksisterende kompetenceområder i kommunens mange lokale virksomhedskraftcentre.

For eksempel træ og møbler i Ølgod og Årre, levnedsmidler i Skovlund og Ansager, jern og metal i Varde, samt turisme, der spås en rivende udvikling i de kommende år.

- Vi har naturligvis øje for turismeudvikling også i forbindelse med nye iværksættere, og der er virkelig mange muligheder for at skabe sig en virksomhed også i de kommende år. En sparring vi meget gerne hjælper med, siger iværksætterrådgiveren, inden hun sætter kurs mod et par møder med mulige nye ”bo-iværksættere” i PowerTower.

FAKTA

Prisen for at leje et moderne hæve-sænke skrivebord, en designerstol og et lille skab samt adgang til internet og en fordelagtig kantineordning hos Titan er 1.200 kroner plus moms pr. måned.

Indtil videre har tre enmandsvirksomheder lagt beslag på et skrivebord plus fælles mødeborde og adgang til mødelokaler. Fire iværksættere er på vej ind, mens to for tiden overvejer, om de skal slutte sig til det spirende arbejdsfællesskab i PowerTower.


 

powertower farver.jpg